По први пут обележен Дан комуналаца Београда

07.09.2019.

ЈКП „Паркинг сервис“ учествовало је, 07. септембра 2019. године, у првој прослави обележавања Дана комуналаца Београда. Ове године, 15 јавних комуналних предузећа Београда грађанима је испред Скупштине града презентовало делатности којима се баве.

Штанд „Паркинг сервиса“ обишли су директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић, заменик градоначелника Горан Весић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић. Суграђани су добили информације о дугогодишњим акцијама „Паркинг сервиса“, као што су „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, „Ђачко паркинг место“, „Беби паркинг место“, „Паркирај и бициклирај“. Најмлађи посетиоци штанда добили су од „Паркинг сервиса“ на поклон бојанке „Обој Београд“, бојице са резачем, брошуре „Безбедно до школе“, распореде часова и балоне.

Савез самосталних синдиката комуналаца Београда предложио је и успео у идеји да се сваке године, прве суботе у месецу септембру, обележава Дана комуналаца Београда. Ове године организован је свечани дефиле возила јавних комуналних предузећа, који се кретао од Цветкове пијаце до Старог двора и Скупштине града Београда. На челу дефилеа био је возић Јавног предузећа „Ада Циганлија“, а ЈКП „Паркинг сервис“ је у поворци било представљено возилом Зелени паук – симболом акције очувања зелених површина у граду. Поворка возила зауставила се на платоу испред Скупштине града, након чега су суграђани могли да питају све што их интересује о делатностима које различити профили комуналаца обављају.

У оквиру прославе Дана комуналаца, недељу дана раније, у суботу, 31. августа, одржан је и Спортски дан на Ади Циганлији. На Ади су се запослени у комуналним предузећима такмичили у баскету, малом фудбалу, мушкој и женској одбојци, као и у две дисциплине отворене за све заинтересоване посетиоце Аде Циганлије – пикаду и шутирању тројки. Екипа „Паркинг сервиса“, коју је чинило око 50 такмичара, освојила је треће место у мушком баскету, а у малом фудбалу је стигла до полуфинала.

У оквиру Дана комуналаца у четвртак, 5. септембра, на базену „Милан Гале Мушкатировић“, организовано је и такмичење комуналаца у пливању, на коме је учествовало укупно 70 такмичара, а „Паркинг сервис“ је представљало 10 запослених. У конкуренцији 15 комуналних предузећа „Паркинг сервис“ је освојио прво место.

[gallery ids="42460,42462,42461,42450,42449,42448"]