Противпожарна хидрантска мрежа у гаражи „Пионирски парк“ поново у функцији

30.10.2015.

Гаража „Пионирски парк“ санирана је противпожарна хидрантска мрежа и тиме су комплетно завршени радови на обнови „спринклер“ система.

У оквиру унутрашњих радова ремонтоване су све пумпе и на разводима хидрантске мреже постављени нови вентили. Замењен је дотрајали цевовод и уместо челичних цеви, које су током година зарђале, стављене су поцинковане, које су отпорније на временске утицаје. На место 54 лимена црвена хидрантска ормана стављени су нерђајући ормани од инокса, а унутар њих нови куглични вентили, неупоредиво једноставнији и лакши за руковање.

Да подсетимо, у јуну и јулу ове године обављена је санација спољне хидрантске мреже испод зелене и коловозне површине на платоу испред Скупштине града. У оквиру ње су замењени цевоводи, траса за противпожарну хидрантску мрежу дужине 250м и вентилационе вертикале канализације.

Планирано је да после радова на реконструкцији и санацији противпожарног система („спринклер“ система) у гаражи „Пионирски парк” током следеће године буде урађена и целокупна реконструкција система за вентилацију и одимљавање, у оквиру које је и замена електричних ормана и система за гасну детекцију.