Школе добиле на поклон жељена наставна средства

20.09.2016.

[fusion_text]

Школе добиле на поклон жељена наставна средства

[/fusion_text][separator style_type="none" top_margin="20" bottom_margin="20" sep_color="" border_size="" icon="" icon_circle="" icon_circle_color="" width="" alignment="" class="" id=""][fusion_text]

ЈКП „Паркинг сервис“ свечано је уручило донацију у виду наставних средстава основцима 25 школа у зонираном подручју Београда, од прихода прикупљеног кроз акцију „Ђачко паркинг место“. Данашњој свечаности у Пионирском граду присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градски менаџер Горан Весић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, директор СРЦ „Пионирски град“ Љубомир Јовановић, директори београдских основних школа и око стотинак ђака са својим учитељицама.

Као друштвено-одговорно предузеће, ЈКП „Паркинг сервис“ овим пројектом помаже основним школама путем донације техничке опреме у циљу побољшања квалитета извођења наставе. „Ђачка“ паркинг места налазе се у близини 25 основних школа у зонираном подручју града, обележена су таблом и информишу возаче да паркирањем на том месту и плаћањем паркинга помажу оближњој школи.

[gallery link="file" columns="4" ids="31503,31504,31505,31506"]

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић је рекао да је акција „Ђачко паркинг место“ уведена као иновација у оквиру кампање „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, јер је ово предузеће свесно да је улагање у најмлађе - улагање у будућност.

- Од наплате паркирања на „ђачким“ паркинг местима, уз консултацију са школама које су њихове потребе, купили смо рачунаре, интерактивне табле, разгласе, мултифункционалне штампаче, пројекторе и фотоапарат. Ова кампања започета је у претходној школској години, а у новој 2016/2017. биће настављена и проширена за још једну школу на Новом Београду, у чијој непосредној близини је обележено ново „ђачко“ паркинг место.“ „Ђачко паркинг место“ ће постати традиционална акција, кроз коју ћемо сваке године, као што то управо радимо данас, основним школама донирати наставна средства.“ – истакао је Чупковић.

Директор „Паркинг сервиса“ захвалио је Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Граду Београду на подршци, коју већ скоро целу деценију дају акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ и рекао да ће се ово предузеће трудити да покрене још сличних акција, које имају за циљ безбеднији живот деце.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је изразио задовољство, због тога што кроз акцију „Ђачко паркинг место“ „Паркинг сервис“ брине о безбедности деце, а у исто време кроз донацију наставних средстава опрема школе.

- Паметно користите наставна средства, која вам „Паркинг сервис“ данас донира. Надам се да ће, захваљујућии оваквим акцијама, образовање најмлађих убудуће бити квалитније. „Паркинг сервису“ желим да и даље успешно послује и, наравно, брине о деци на овакав начин.“ – изјавио је Шарчевић.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је пројекат „Ђачко паркинг место“ осмишљен пре нешто више од годину дана и да му је драго што је и реализован.

- Кроз акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ за протеклих девет година прошло је преко 170.000 ђака првака. Мислим да је то једна од најуспешнијих и најобимнијих акција, коју је Град Београд спровео, а „Паркинг сервис“ ће кроз њу и даље бринути о деци и њиховој безбедности у зони школа. Како сте сами бирали поклоне, надам се да ћете их у радости и користити, - на крају се нашалио са присутним ученицима Горан Весић.

Весић је нагласио да у зонама школа у Београду има око 100 црних зона, небезбедних, и да се Град Београд труди да у наредне две године прилаз свакој од тих школа буде безбедан, постављањем лежећих полицајаца или стварањем зона успореног саобраћаја.

Весић је изразио наду да ће Пионирски град бити у правом смислу те речи „враћен деци“ и пожелео да „играјући се у Пионирском граду данашња деца имају иста она сећања каква смо ми имали некада давно“.

„Паркинг сервис“, у сарадњи са Саобраћајном полицијом, секретаријатима за саобраћај и за образовање, уз велику подршку Града Београда, наставља да води посебну бригу о безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

[/fusion_text]