Јавни час о понашању деце у саобраћају

01.11.2019.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд, у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, данас је одржало јавни час о понашању деце у саобраћају на Тргу Републике за 158 ђака првака ОШ „Никола Тесла“. Ђаци су се на овом едукативном предавању дружили и са маскотом акције зебром званом Зебранко Бринић и хором „Чаролија“.

У току је тринаести циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, коју „Паркинг сервис“ организује са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима. На данашњем интерактивном предавању, на једноставан, забаван и деци прихватљив начин, предавач из „Паркинг сервиса“, заједно са саобраћајним полицајцем, објашњавао је деци како се правилно прелази улица, користи семафор и тумаче саобраћајни знакови. Ђаци су, такође, активно учествовали у предавању, а као награду за показано знање добили су препознатљиви флуоресцентни прслук, брошуру Безбедно до школе, као и бојанке, бојице и распореде часова.

Едукативна предавања о понашању у саобраћају организују се за све ђаке прваке с територије 17 београдских општина, а током дружења дужег од деценије, изведено је око 2.000 представа, захваљујући којима је око 190.000 ђака првака научило како да се правилно и безбедно понаша на путу од куће до школе.

На данашњем дружењу, „Паркинг сервис“ је обележио и завршетак још једне сезоне акције „Паркирај и бициклирај“, која је била у знаку бицикала за најмлађе. Ове године Предузеће је набавило 100 дечјих бицикала, 50 за девојчице и 50 за дечаке, намењених за узраст школске деце. У току сезоне око 50.000 корисника возило је бицикале из ове акције, од тога 5.000 малишана.

[gallery ids="42851,42852,42853"]