ЈКП „Паркинг сервис“ учествовало на „Недељи енергије“

31.05.2017.

ЈКП „Паркинг сервис“ учествовало на „Недељи енергије“

ЈКП „Паркинг сервис“ учествовало је на манифестацији „Недеља енергије“, посвећеној енергетској ефикасности, која се одржава од 29. маја до 2. јуна.

Руководилац Службе за инвестиције и изградњу ЈКП „Паркинг сервис“ Биљана Влајић презентовала је на конференцији у „Сава центру“ примену зелене градње по еколошким стандардима, као и разлоге због којих ће гаража „Обилићев венац“ бити прва ПАРКСМАРТ гаража у Европи.

- У централном језгру Београда ускоро ћемо имати модерну гаражу, изграђену по највишим еколошким стандардима, захваљујући којима ће бити призната од водећег светског систем верификације за одрживе структуре широм света, ПАРКСМАРТ система. Овај вид признања додељује се одрживим гаражама са високим перформансама, а гаража „Обилићев венац“ биће прва ПАРКСМАРТ гаража у Европи - изјавила је Биљана Влајић.

Она је додала, да ће коришћењем обновљивих извора енергије, као што је сунчева и постављањем соларних панела на кров гараже, ЈКП „Паркинг сервис“ уштедети до 70.000 евра годишње. Такође је нагласила да иако је економски аспект неоспоран, окретање „Паркинг сервиса“ ка обновљивим изворима енергије, пре свега, има за циљ развијање еколошке свести, заштиту животне средину и окружења.

У складу са тим, гаража „Обилићев венац“ ће бити опремљена са 40 паркинг места за бицикле, а возачи који паркирају аутомобиле у овој гаражи ће моћи и да изнајме бицикле на коришћење. Поштујући еколошке стандарде, овај објекат ће имати и пуњаче за аутомобиле на електрични погон.

Као друштвено-одговорно предузеће ЈКП „Паркинг сервис“ промовише очување природних ресурса, њихово ефикасно коришћење и смањење емисије издувних гасова, који негативно утичу на нашу животну средину.

[gallery link="file" columns="2" ids="34522,34518"]