100 комплета светала за бициклисте

03.04.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“, je у сарадњи са Скупштином града Београда и Саобраћајном полицијом, поделило бициклистима 100 комплета предњих и задњих светала за бицикле.

На иницијативу бициклиста, а због неопходности употребе светала током ноћне вожње, Предузеће им је симболично на почетку петe сезонe акције „Паркирај и бициклирај“ уручило ову опрему на паркиралишту „Ада Циганлија“.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић рекао је да ће ово предузеће увек консултовати возаче бицикала када су у питању њихове потребе, и подржати иницијативе којима се повећава безбедност учесника у саобраћају. По усвајању изменa Закона о безбедности саобраћаја, у Београду ће бити створени услови за изградњу још 800 нових паркинг места за двоточкаше.

То значи да ћемо, осим 32 паркинга која сада постављамо, ускоро моћи да и у једносмерним улицама изградимо нове паркинге „П“ профилa који неће ометати прегледност саобраћаја. „Паркинг сервис“ активно ради на промоцији бииклизма, па је ове сезоне осим 110 нових бицикала, које ће моћи да користе сви грађани, поједноставио процедуру њиховог изнамљивања. Спортско-рекреативном центру „Пионирски град“ донираћемо 10 нових бицикала, како би најмлађи могли да користе овај вид рекреације у оквиру спортског комплекса – рекао је Чупковић.

Подсећамо да је „Паркинг сервис” учесник и овогодишњег Сајма за треће доба (55+), због чега је током викенда омогућио и бесплатан паркинг грађанима, који су старији од 55 година, под условом да паркирају своја возила на паркиралиштима „Ада Циганлија”, „Милан Гале Мушкатировић” и „Сава Центар” и том приликом користе услугу изнајмљивања бицикала.