Акција чишћења приобаља

12.09.2011.

По налогу и у организацији Секретаријата за инспекцијске послове града Београда јуче у раним преподневним сатима радници ЈКП „Паркинг сервис" започели су акцију чишћења приобаља и водног простора код Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић".

Захваљујући ниском водостају и повољним временским условима, приступило се уклањању напуштених понтона, приступних мостова, буради и других остатака пловила, које власници у року датом од стране комуналне инспекције нису уклонили.

По налогу комуналне инспекције екипа ЈКП „Паркинг сервис" радила је на извлачењу челичне конструкције дуге преко 100 метара. Ради лакшег маневрисања, конструкција је исечена на неколико делова. Муљ и земља отежавали су прилаз и рад на конструкцији, која је уз помоћ Магирус дизалице чекрком извучена на обалу, да би је затим четири дизалице „паук" утовариле на плато дизалицу.

Услед недостатка простора на плацу у Блоку 66, на који ЈКП „Паркинг сервис" иначе односи напуштена и возила из удеса, делови челичне конструкције су пренети на локацију Ада Хуја, те ће о њој даљу бригу преузети ЈКП „Градска чистоћа".

- Ово је у кратком временском периоду седма акција коју спроводимо. Надамо се да ће у наредном периоду приобаље лепше изгледати, а власници бити савеснији. Данашња акција успешно је завршена захваљујући радницима и механизацији ЈКП „Паркинг сервис" - рекао је Небојша Томић, заменик секретара за инспекцијске послове.