Асфалтирање паркиралишта код Каленић пијаце

10.06.2014.

Скидањем око 600 м² оштећеног дела асфалта са саобраћајница, „Паркинг сервис" је почео обнову паркиралишта „Вишка" код Каленић пијаце. У наредних седам дана радници ће стари асфалт заменити новим на улазним и саобраћајницама у доњем нивоу паркиралишта.

Због атрактивности ове локације и дугогодишњег коришћења, асфалт је на свим прилазима испуцао, па је реконструкција паркиралишта била неопходна.

„Коловоз смо затекли у јако лошем стању јер последњих неколико година није одржаван и зато смо започели неопходну санацију. Домаћински ћемо се односити према паркинзима којима управљамо, наставићемо да их обнављамо и градимо нова паркинг места. Београђани ће на сваком кораку имати прилику да виде где се и на који начин улаже новац којим они свакодневно плаћају паркирање", рекао је Андрија Чупковић, в.д. директора ЈКП „Паркинг сервис".

ЈКП „Паркинг сервис" је 2005. године поставио монтажно-демонтажну конструкцију - фаст парк и тако је подизањем још једног нивоа изнад постојећег паркинга обезбеђено више места становницима Врачара да паркирају своја возила. На овај начин на паркиралишту „Вишка" уместо 59 на располагању је 95 паркинг места. И поред тога, потражња за местом на овом паркиралишту је велика па је неопходно да током обнове ради пуним капацитетом.

ЈКП „Паркинг сервис" наставиће да улаже у обнављање постојећих и прављење нових капацитета за паркирање, како би се системски решио проблем паркирања у граду. У плану је изградња новог паркиралишта у самом центру града на Малом Калемегдану, надоградња гараже „Обилићев венац", као и изградња четири нове подземне гараже.