Бесплатно паркирање у улицама око Клиничког центра Србије

20.03.2014.

[separator top=”20”]

ЈКП „Паркинг сервис" Београд од данас омогућава бесплатно паркирање после 17 часова на око 400 паркинг места у улицама око Клиничког центра Србије.

[separator top=”10”]

У улицама Пастеровој - од Ресавске до Булевара ослобођења, др Суботића - од Делиградске до Булевара ослобођења и у Делиградској - од Пастерове до др Суботића, које иначе припадају зонском систему наплате и где је паркирање временски било ограничено на три сата, од данас после 17 часова, возачи могу да паркирају своја возила временски неограничено и бесплатно.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

"На овај начин излазимо у сусрет грађанима, који су исказали потребу за паркинг местима без временског ограничења у вечерњим сатима и мотивишемо суграђане да паркирају возила у овом делу града. Паркирање се неће наплаћивати радним данима после 17 часова, суботом после 14 сати и недељом. Тако ћемо саобраћајно растеретити ужи центар града, а „Паркинг сервис" ради и на редефинисању постојећег зонског система. На делу општине Палилула станари који живе у насељу Професорска колонија, испод Цвијићеве улице, иницирали су проширење зонираног подручја. Испитаћемо оправданост постојећег временског ограничења на тој и другим локацијама, и уколико постоји потреба - у појединим деловима града продужити или скратити временско ограничење," изјавио је помоћник директора ЈКП „Паркинг сервис" Раденко Вуковић.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

ЈКП „Београд пут" је у зони Клиничког центра поставио нову саобраћајну сигнализацију. Паркирање је од данас после 17 сати бесплатно на 229 места у Пастеровој улици, 109 у Делиградској и 46 у Улици др Суботића. Уз 10 општих инвалидских и 37 резервисаних места, паркирање ће после 17 часова бити неограничено на укупно 431 месту.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Одговарајући на питања новинара, Вуковић је поводом најављеног увођења лисица за возила са страним регистарским таблицама, рекао да реализација пројекта почиње у априлу и односи се на оне који имају два или више доспела налога за плаћање дневне карте. Он је позвао возаче који имају заостала дуговања према „Паркинг сервису" да их измире, како не би дошли у ситуацију да им возила буду блокирана лисицама.

[separator top=”10”]

Подсећамо суграђане, који раде у центру града да је „Паркинг сервис" увео и нову месечну претплату - пословну тарифу у гаражама "Масарикова", "Зелени венац" и "Пионирски парк" и снизило за око 30% цене месечних претплата у гаражи „Обилићев венац" и на паркиралишту „Цветкова пијаца". Пословна тарифа намењена је запосленима који раде у центру града и уместо да плаћају од 10.000 до 12.000 динара месечно за паркирање својих аутомобила током радног времена, овом новом претплатом омогућавамо им да се паркирају по цени која је до 50 одсто нижа. Сагледавајући потребе запослених, радним данима и суботом од 06.30 до 17.30 часова, увели смо месечну претплату по цени од 5.999 динара.

[separator top=”10”]

Видео прилог можете погледати овде.