БГ инфо мапе

16.07.2014.

Од данас на објектима ЈКП „Паркинг сервис" биће доступна штампана упутства у форми флајера, са основним подацима о услугама које пружа „Паркинг сервис". На овај начин желимо да туристима, којих у Београду годишње има око 640.000, појаснимо начине паркирања у граду, као и начине плаћања ове услуге.

У просторијама Туристичког информативног центра в.д. директора ТОБ-а Миодраг Поповић, портпарол и маркетинг менаџер БГ Инфо Бокс-а Биљана Недељковић и в.д. директора ЈКП „Паркинг сервис" Београд Андрија Чупковић данас су представили бесплатне туристичке мапе града - БГ инфо мапе.

- Свако од нас кад оде у иностранство аутомобилом - тражи место где може безбедно да паркира своје возило, јер не зна какви су прописи - да ли ће му неко на пример скинути таблице, као у Атини, ставити лисице када отпутује у Ријеку или однети аутомобил. Како наши гости не би имали непријатне ситуације да их однесе „паук" или због неинформисаности не плате паркирање на време, припремили смо им детаљна упутства на енглеском и српском језику у којима пружамо неопходне информације и инструкције корисницима који први пут користе наше услуге паркирања - рекао је Чупковић.

Све већи број туриста у Београд долази аутомобилом. Како би се сви они који први пут паркирају у Београду лако снашли, Бг Инфо Мапа од сада садржи уцртане паркинг зоне са улицама на којима су приказана јавна паркиралишта и гараже, као и упутства за коришћење и плаћања услуга паркирања.

Посетиоцима је скренута пажња да је паркирање у центру Београда временски ограничено, док на јавним паркиралиштима и у гаражама „Паркинг сервиса" своја возила неограничено могу паркирати у времену од 00 до 24 часа.

На флајеру се налази мапа Београда на којој су обележене паркинг зоне (црвена, жута и зелена), локације јавних паркиралишта и гаража, као и пословнице Корисничког сервиса, у којима туристи могу добити додатне информације.

Како би туристи лакше визуелно идентификовали паркинг зоне, на флајеру су приказане табле црвене, жуте и зелене зоне. Посетиоци се упућују на места где могу купити паркинг карте, а за опцију плаћања паркирања СМС-ом саветујемо им куповину картица наших мобилних оператера.

Штампаним садржајима оваквог типа, „Паркинг сервис" излази у сусрет иницијативама својих корисника, како би коришћење услуга које нуди учинио лакшим, бржим, приступачнијим и сигурнијим.