Четврта сезона акције

06.10.2010.

У Основној школи „Владислав Рибникар” сутра започиње четврти циклус едукативне акције ЈКП „Паркинг сервис" „Ђаци вас моле, успорите поред школе”.

О безбедности у саобраћају са ђацима првацима ове школе разговараће помоћник градоначелника Александар Шапић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“ Бобан Ковачевић и начелник Управе саобраћајне полиције Драган Богосавац.

Током ове школске године, у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, наше колеге, у сарадњи са Саобраћајном полицијом града Београда, обићи ће све основне школе у нашем граду и око 15.000 ђака првака. Сваке недеље, првацима једне од 17 београдских општина, биће приређена получасовна представа и поклоњени флуоресцентни прслуци.

На тај начин ће ђацима првацима интерактивном представом бити приближена основна правила о безбедности у саобраћају, а прслуци ће помоћи да на путу од куће до школе буду уочљивији осталим учесницима у саобраћају, а посебно возачима.

Овај циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе” биће препознатљив по новој песми и новом споту под називом „Само споро кад сте поред школе”. Музику и текст припремила је Леонтина Пат, а композицију изводи дечји хор „Чаролија”. Од ове сезоне са децом ће се дружити и маскота акције - зебра.

Надамо се да ћемо, даљом едукацијом ђака првака о понашању у саобраћају и апеловањем на возаче да у зонама школа пажљивије возе, допринети даљем смањењу незгода у близини школа.