Ђаци у посети ЈКП „Паркинг сервис"

18.05.2012.

[separator top=”10”]

Директор за унутрашњу организацију ЈКП „Паркинг сервис" Милија Лазаревић угостио је данас одељење ИИ-2 основне школе „Свети Сава", које је победило на прошлогодишњем конкурсу „Дајте зебри име" у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе". Свети Сава

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Ученица Лара Југин, која је маскоти ове акције дала име Зебранко Бринић, прошле године је за награду добила бицикл и ролере. Као вид захвалности за досадашњу добру сарадњу директор Милија Лазаревић данас је наградио и Ларино одељење и учитељици уручио лап-топ рачунар.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Сокићима и слаткишима угостили смо наше мале пријатеље, а кроз смех и шалу сазнали смо да се придржавају саобраћајних правила, која су прошле године научили са промотерима акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" и Зебранком Бринићем!

[separator top=”10”]

Током обиласка ЈКП „Паркинг сервис" ђаци ИИ-2 ОШ „Свети Сава" упознали су се са ониме чиме се бави ово друштвеноодговорно предузеће.

[separator top=”10”] Ово је пета година за редом од како постоји акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе". У овој школској години посетили смо 120 школа у 14 градских општина и поделили око 12.000 прслука. [separator top=”10”]

Током ове недеље обилазимо основне школе на општини Звездара, а наредне ћемо се дружити са ђацима првацима 19 основних школа Новог Београда и кроз получасовну позоришну представу дочараћемо им важност познавања саобраћајних прописа.

[separator top=”10”]

Циљ акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" је да ученици првог разреда на територији Београда добију основна сазнања о култури у саобраћају.

[separator top=”10”]

ЈКП „Паркинг сервис" наставља увођење безбедносне сигнализације у зони основних школа у Београду. Безбедносну сигнализацију до сада су добиле основне школе „Скадарлија" у општини Стари град, „Свети Сава" на Врачару, „Ратко Митровић" у Новом Београду, основне школе „Змај Јова Јовановић" и „Ђура Даничић" у насељу Браће Јерковић и специјална основна школа „Нови Београд" за децу са сметњама у развоју.

[separator top =”10”]

До краја године у околини двадесет основних школа у Београду биће постављена додатна сигнализација, како би се безбедност деце у зони школа подигла на виши ниво.