Дарко добио сталан посао

03.03.2011.

Генерални директор ЈКП „Паркинг сервис" Бобан Ковачевић уручио је данас Уговор о раду Дарку Тијанићу (24), који је 21. јануара скоком у залеђену реку спасао возача заробљеног у преврнутом аутомобилу.

- Сваким потезом који чинимо покушавамо да дамо свој допринос систему вредности, који треба да буде преовлађујући у савременом друштву. Ценимо хуманост, а Дарко је показао изузетну храброст и пожртвованост, спасавајући један живот, несебично ризикујући сопствени. Отуда и иницијатива градоначелника Драган Ђиласа, да га наградимо овим Уговором о раду, који ће му омогућити добру основу за будућност. Морам да кажем да је Дарко Тијанић од 2009. године у „Паркинг сервису" био ангажован на пословима контолора, који је врло квалитетно обављао - рекао је овом приликом генерални директор „Паркинг сервиса" Бобан Ковачевић.

Дарко Тијанић је, захваливши на добијеном запослењу, рекао да би опет поступио на исти начин, ако би био у прилици да спасе нечији живот. Тог 21. јануара, у четири сата ујутру, чим је угледао преврнут аутомобил, стрчао је ка њему, ушао у ледену реку Косаницу и развалио врата, како би ослободио возача, који се борио за ваздух, док је ледена вода улазила у аутомобил.

- Одвалио сам врата и извукао га напоље, не осећајући хладноћу под навалом адреналина. Тек кад је он био на обали, осетио сам да је температура минус 15 степени - рекао је Тијанић.

Тијанића је, за овај несвакидашњи подвиг, председник Републике Борис Тадић, поводом Дана државности, одликовао медаљом за храброст „Милош Обилић".