До краја године осигурање аутомобила на паркингу

02.07.2014.

аркингу [separator "20"]

Андрија Чупковић, в.д. директора ЈКП „Паркинг сервис", најавио је да ово градско предузеће планира да све кориснике услуга, који паркирају своја возила не само у гаражама, већ и на паркиралиштима и у зонском систему, осигура од ситних штета, као што су гребање аутомобила, ломљење стакала, ретровизора и слично, у време док су возила паркирана. [separator "10"] [separator "10"] - Аутомобили сада нису осигурани, па возач када уђе у гаражу или се паркира у зони, не зна да ли ће неко да га закачи, да му поломи ретровизор или фар. Ми смо сада започели процедуру увођења осигурања за аутомобиле и у наредним месецима склопићемо уговор са неком од осигуравајућих кућа, како би сви грађани који купе карту или плате СМС-ом паркирање у зони били покривени од ситних штета. Када паркирају, грађани треба да добију неко осигурање за то што плаћају, што ће бити нова, додатна услуга коју планирамо да уведемо до краја године - рекао је Чупковић.

[separator "10"] [separator "10"]

Он је додао да се не ради о осигурању од крађе аутомобила, већ од оштећења и бахатог понашања одређених људи према туђем власништву.

[separator "10"] [separator "10"]

- Сада радимо тендерску документацију. Изабраћемо најповољнијег понуђача и ми ћемо осигурати сва возила. Значи, за плаћену карту на улици, или у гаражи, ви ћете добити осигурање вашег возила, до неког износа. Такође, планирамо да у гаражама уведемо и видео-надзор, што ће бити олакшавајућа ствар, да грађани који доживе неку већу штету, могу да се обрате суду уз материјални доказ, тако што ће приложити видео-запис - истакао је Чупковић.

[separator "10"]

ЈКП „Паркинг сервис" је од почетка године направило и велике уштеде, па је само у првом кварталу остварило добит 500 одсто већу у односу на исти период прошле године, а остварени пословни резултати у првих пет месеци, када је остварена добит од 311 милиона динара, увелико надмашују и оне из целе претходне године.

[separator "10"]

- Осим тога што 85 одсто своје добити „Паркинг сервис" враћа у буџет града, сав новац од добити и уштеда које остварујемо, улагаћемо у изградњу нових паркинг места, гаража и регулисање саобраћаја. Београђани морају да знају како се троши њихов новац којим они свакодневно плаћају паркирање. Ниједан динар неће бити потрошен на плате запослених, службене ручкове или путовања, већ ћемо се трудити да грађанима омогућимо лакше и безбедније паркирање и више места на новим паркиралиштима - каже в.д. директора ЈКП „Паркинг сервис" Андрија Чупковић.

[separator "10"] [separator "10"]

Резултати нове политике видљиви су већ сада. Постављањем новог асфалта на улазним и саобраћајницама у доњем нивоу паркиралишта „Вишка" код Каленић пијаце, ЈКП „Паркинг сервис" је завршио радове на обнови тог објекта. Доказ да ће се и убудуће домаћински односити према свим паркинзима којима управља, „Паркинг сервис" показао је и недавно завршеним радовима на паркиралишту „Аеродром", а ускоро ће обновити коловозне траке на фаст-парку на Ади као и на фаст-парку „Шумадијски трг", у непосредној близини општине Чукарица.