Добар одзив давалаца

14.04.2014.

Акцији добровољног давања крви, организованој у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије у просторијама ЈКП "Паркинг сервис" на Међународном теретном терминалу у Блоку 53, одазвало се више од 60 давалаца.

Осим радника ЈКП "Паркинг сервис" било је и шпедитера, али и аутопревозника који царине робу на Теретном терминалу у Блоку 53. Осим њих, драгоцену течност су дали и грађани, који су за акцију сазнали путем медија.

Докторка Славица Јовановић из Института за трансфузију крви похвалила је дугогодишњу сарадњу са нашим Предузећем и истакла да се акције традиционално спроводе два пута годишње у последњих 10 година.

- Крв је посебна супстанца, која се не може вештачким путем израдити, и једини начин да је неко прими када му је неопходна је овај. За сада резерве постоје и стање је стабилно, али то не значи да то може дуго да потраје и потребно је да се овакве акције константно спроводе и да се грађани одазивају овом хуманом чину.

Дугогодишњи давалац крви Саша Вуковић, један од запослених у „Паркинг сервису", каже да се увек одазива племенитом позиву.

- Више не бројим колико сам пута дао крв, сигурно преко 30 пута. Дајем крв да помогнем онима којима је то потребно, други мотив не постоји. Позивам колеге и све оне који могу да дају крв да дођу. Помоћи ће другима, а здравије је и за њих саме.

У ЈКП „Паркинг сервис" има чак 300 регистрованих давалаца крви међу запосленима, који се увек међу првима одазивају апелу Института за трансфузију крви Србије.