Два електрична бицикла по једном паркираном аутомобилу

02.04.2014.

ЈКП „Паркинг сервис" почело је трећи циклус друштвено-одговорне акције „Паркирај и бициклирај - зелени точкови", који ће трајати до 1. новембра. Бицикле можете, као и претходне године, преузимати на три наша паркиралишта - „Сава центар", „Ада Циганлија" и „Милан Гале Мушкатировић". Од ове сезоне корисници, који паркирају један аутомобил, могу на своје име, а по цени паркирања, да изнајме два електрична бицикла и пратећу опрему - кацигу и ранац.

На иницијативу наших корисника, који имају „Паркирај и бициклирај" картицу, омогућили смо коришћење још једног електричног бицикла, сваког дана од 09:00 до 21:00 час, док се њихово возило налази на паркиралишту. Други електрични бицикл могу преузети на основу реверса, који издаје инкасант на паркиралишту. Корисник је обавезан да оба преузета електрична бицикла, по основу Корисничке картице и потписаног реверса, врати истовремено.

Да подсетимо, електрични бицикли, поред стандардне опреме имају пуњиву батерију, која траје два сата при непрекидном коришћењу. Бицикл се може користити и када је батерија искључена. Кориснику је омогућено да замени бицикл другим, са пуном батеријом. Приликом преузимања бицикла корисник добија кацигу и ранац, које враћа по завршетку коришћења заједно са бициклом.

Како би били што приступачнији чешљеви за електричне бицикле постављени су на више локација у граду - у гаражама: „Обилићев венац", „Зелени венац", „Масарикова", „Ботаничка башта", и на паркиралиштима „Славија", „Доњи град", „Масариков трг", и испред зграда Градске општине Нови Београд и Градске општине Чукарица. Овим омогућавамо лакше и брже завршавање обавеза у граду или код наведених административних центара. Постављени чешљеви су искључиво за електричне бицикле.

Услуга „Паркирај и бициклирај" део је пројекта „Зелени точкови", којим предузеће наставља да доприноси борби за очување животне средине, коришћењу обновљивих извора енергије, али и подизању свести грађана о активности, као битном сегменту очувања здравља.

Више информација о условима и упутству за коришћење електричних бицикла можете погледати на странама ПАРКИРАЈ-БИЦИКЛИРАЈ.