ИПА лето на Београдском мору и седам година акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе"

05.07.2014.

[separator "20"]

ЈКП „Паркинг сервис" је данас био партнер свечаног отварања манифестације за децу под називом "ИПА лето на Београдском мору", која ће трајати до 27. јула, где је у складу са својом акцијом „Ђаци вас моле, успорите поред школе" делило флуоресцентне прслуке ђацима који су се окупили на Ади Циганлији.

[separator "10"] [separator "10"]

Циљ акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" је да ученици првог разреда београдских основних школа добију основна сазнања о култури у саобраћају. Тако су ђаци данас имали прилику да провере своје знање о правилном понашању у саобраћају, а као награду су добили флуоресцентне прслуке и "DVD" са песмама акције.

[separator "10"] [separator "10"]

Ђацима су награде уручили координатор акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" Мирољуб Војиновић и делегат извршног савета ИПА Небојша Пантелић.

[separator "10"] [separator "10"]

- Ово је седма година како се дружимо са нашим најмлађим Београђанима. У оквиру ове акције одржали смо преко 800 едукативних представа, а око 80.000 ђака првака добило је флуоресцентне прслуке како би били уочљивији возачима на путу од куће до школе - рекао је Војиновић.

[separator "10"]

"ИПА лето на Београдском мору" део је промовисања рада Интернационалне полицијске асоцијације, где ће сваког викенда, током јула месеца, у времену од 10.00 до 14.00 часова, бити организоване спортске активности и дружење са децом. Ова асоцијација формирана је 1950. године у Енглеској и окупља преко 800.000 чланова у 65 држава света. Отворена је за полицајце свих држава, како активних тако и пензионисаних без обзира на функцију, ранг, религију, пол, националност, расу и омогућава размену њиховог струковних искуства.

[separator "10"] [separator "10"]

Као друштвено одговорно предузеће „Паркинг сервис" стално ради на унапређењу својих акција. Тако је у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе", од 2012. године током петог циклуса, почео са увођењем безбедносне сигнализације у зони основних школа у Београду. У циљу умирења саобраћаја око школа постављају се „лежећи полицајци" и пратећа вертикална сигнализација, која упозорава возаче. Од улаза у школу исцртавају се дечја стопала, која усмеравају децу ка пешачком прелазу. По потреби се постављају и знакови „Зона школе" и „Деца на путу", а у хоризонталној равни обележени су натписи „Школа" и пешачки прелази. У свим околним улицама јасно је означена зона школе, која упозорава возаче да је ограничење брзине кретања 30 км/час.

[separator "10"]