ЈКП „Паркинг сервис" послује позитивно, помаже буџет града и обезбеђује нова места за паркирање

18.12.2012.

Бобан Ковацевиц„Паркинг сервис" упркос економској кризи послује позитивно, помаже буџет града из добити које остварује, али и наставља тренд изградње нових места за паркирање, изјавио је данас директор тог јавног предузећа Бобан Ковачевић.

Он је подсетио да је то предузеће у протекле три године направило 2.500 нових паркинг места на отвореном или кроз јавне гараже, што ће бити приоритет и у наредном периоду.

- Намера нам је да се паркиралишта на Зеленом и Обилићевом венцу у наредној години прошире за око 200 места, као и да се крене у израду плана мреже јавних гаража и отварање нових позиција за паркирање у Београду - најавио је Ковачевић, гостујући у јутарњем програму Студија Б.

Он је навео да је, упркос кризи, ове године отворена гаража у Улици војводе Добрњца, у којој су и даље актуелне промотивне цене паркирања, као и прва дуго најављивана „механичка" гаража у Милешевској улици, која омогућава дупли број возила на истом простору.

- Свака нова гаража или отворено пракиралиште има утицај на живот целог тог дела града. Тако је, на пример, нови паркинг код Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић" омогућио великом броју суграђана да без проблема дођу колима до кеја и уживају поред реке са својим најмилијима. Слична је ситуација и на простору код Војномедицинске академије, где је „Паркинг сервис" са Војском успео да уреди велики паркинг, озелени га, што је допринело да читав крај буквално „продише" - указао је директор тог предузећа.

Када је реч о новинама, Ковачевић је подсетио да је корисницима услуга „Паркинг сервиса" од ове године омогућено да паркирање у јавним гаражама плаћају и дебитним картицама које издаје то предузеће, пружајући возачима бржу услугу, јер немају контакт са благајником.

Такође, како је истакао, покренут је и пилот пројекат са електричним бициклима, који за сада на три пункта омогућава возачима да оставе свој аутомобил и да бициклом лакше заврше послове по граду или да се рекреирају.

- Акција ће у наредном периоду бити модификована и унапређена увођењем више пунктова, како би се утицало на свест Београђана да више користе ово еколошко превозно средство. Тиме смањујемо број аутомобила, штеди се гориво и смањује количина издувних гасова у нашем граду - указао је Ковачевић.

У оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе", коју је пре седам година покренуо „Паркинг сервис", данас је најављена и нова друштвено одговорна ТВ кампања у сарадњи тог предузећа и Студија Б.

Ковачевић је рекао да је она постала кровна акција када је реч о безбедности деце у саобраћају, и најавио да ће бити обогаћена едукативном представом, како би деца кроз игру и песму усвојила битна знања на ту тему.