Награђен наш колега

16.12.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије обележила је данас две године свог постојања, свечаним пријемом у Палати Србије.

Том приликом Агенција је доделила плакете за храброст и пожртвованост у спашавању настрадалих у саобраћајним незгодама и то возачима који су у тренуцима тешких незгода на путу прискочили у помоћ унесрећенима и спасили их од сигурне смрти или тешких повреда. Плакете су припале Дарку Тијанићу из Куршумлије, иначе запосленом у ЈКП "Паркинг севис", Милошу Радовановићу из Горњег Милановца и Драгану Зејаку из Зрењанима.

Да подсетимо, наш колега Дарко Тијанић (24), који је 21. јануара скоком у залеђену реку спасао возача заробљеног у преврнутом аутомобилу, на предлог градоначелника Драгана Ђиласа, примљен је у стални радни однос почетком марта ове године.

Тијанића је, за овај несвакидашњи подвиг, председник Републике Борис Тадић, поводом Дана државности, одликовао медаљом за храброст „Милош Обилић".

Плакету за унапређење система безбедности саобраћаја у Републици Србији добио је заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, који је овом приликом најавио активности усмерене ка смањењу броја страдалих и повређених на путевима у наредном периоду, доследном применом Закона. Дачић је подсетио јавност да је протекле две деценије у саобраћајним незгодама изгубљен цео један осредњи град у Србији.

Овом приликом гостима је приказан промо-филм о раду и надлежностима Агенције за безбедност саобраћаја.

Директор Агенције Стојадин Јовановић указао је на велики посао који је Агенција од свог формирања реализовала и најавио план активности за наредну годину.

Јовановић је овом приликом подсетио да је за две године од доношења Закона о безбедности саобраћаја на путевима, смањен број погинулих лица у саобраћајним незгодама за 20 одсто, односно да је спашено око 340 живота.