Нема привилегованих дужника

11.07.2014.

Владимир Б., власник хонде украјинских регистарских таблица који за неплаћене дневне карте дугује више од 31.000 динара, због чега му је аутомобил блокиран лисицама и однет на плац ЈКП „Паркинг сервис" вечерас је током три сата вербално нападао и вређао запослене у пословници Службе паркинг контроле у улици Старине Новака, одбијајући да напусти просторије.

Вишечасовну расправу бахатог дужника са службеницима, у којој је возач покушавао да се позове на дипломатски имунитет, захтевајући да му се безусловно врати аутомобил, на крају је прекинуо крај радног времена у пословници, коју је напустио рекавши да се сутра поново враћа.

Андрија Чупковић, в.д. директор „Паркинг сервиса", каже да возачи страних регистарских таблица морају да измирују своје обавезе, као што то чине и сви други грађани Србије, а да се дипломатски имунитет не односи на плаћање комуналних услуга.

- Нико не може да буде привилегован. Ми нећемо толерисати овакво понашање дужника, који одбијају да плате своје обавезе. Закон мора да важи све, без обзира на то чије су таблице на аутомобилу. Имамо велику подршку грађана на путу увођења реда у паркирање и због тога нико неће бити поштеђен, каже Чупковић.

Подсећамо да је од почетка увођења блокаде лисицама за власнике возила са страним регистарским таблицама, однето више од 700 аутомобила, чији власници годинама нису плаћали паркирање, а да су од тада и они почели редовно да измирују своје обавезе.