Oбележен дан предузећа

28.12.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ обележило је дан Предузећа, 27. децембар, када је пре 43 године основано од стране Скупштинe града Београда. Прослави су присуствовали запослени, менаџмент и Надзорни одбор Предузећа, као и помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић.

За „Паркинг сервис“ 2014. година је била година консолидације и смањења расхода, док је 2015. била година великих санација и почетка реконструкција гаража. У том периоду изграђено је око 1.000 нових паркинг места, реновиране су гараже и асфалтирана су многа паркиралишта.

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић издвојио „Паркинг сервис“ као пример доброг пословања једног градског предузећа, које реструктурирањем сада послује ефикасно по принципу максималних резултата и минималних трошкова.

- Честитам менаџменту „Паркинг сервиса“ на успех у пословању, јер је за две године повећао приход предузећа до 15 пута. Реконструкцијом јавних предузећа, која су била у лошем стању, преокренули смо стање и сада су она носиоци развоја. Јавна предузећа су сада привлачна многим партнерима са којима улазимо у нове пројекте. То омогућава нови простор за улагања, нова радна места и већи приход. Ви сте најбољи пример и доказ успешне реформе јавног сектора. Модел вашег пословања желе да примене и велики градови из региона. Почаствован сам што данас могу свима вама да честитам на постигнутим резултатима. – рекао је Борко Милосављевић.

У име „Паркинг сервиса“ присутнима се обратио директор Андрија Чупковић истакавши историјски пословни резултат Предузећа у предходне две године:

- Поносан сам на све запослене у „Паркинг сервису“, јер је ово заједнички успех и свако од њих је допринео успешном пословању. Мој лични циљ је да мењамо имиџ предузећа, да нас грађани не препознају само по „пауку“ и дневним картама, већ као друштвено-одговорно и успешно предузеће! У 2016. години почећемо са реализацијом великих пројеката изградње нових објеката. После једне деценије, у сарадњи са градом Београдом, градићемо нову гаражу на Студентском тргу. Мој тим обећава да ћемо наставити истим темпом, а ја ћу се трудити да напредујемо и мало брже, јер сваке године морамо да постигнемо и више и боље! – нагласио је Чупковић.

Председник Надзорног одбора „Паркинг сервиса“ Миливоје Илић имао је ту част да награђеним радницима, који су постигле најбоље резултате у своме раду, уручи награде.

У име свих награђених обратила се колегеница Зорица Даниловић, која је нагласила да награде нису само огледало рада појединца, већ читавог тима и захвалила се менаџменту Предузећа који је показао да цени рад и труд запослених.

Уз фотографије за успомену, наздрављено је успешном завршетку 2015. године, али и великим пословним пројектима, који очекују „Паркинг сервис“ у 2016. години.