Отворена гаража „27. марта“ у пуном капацитету

30.01.2020.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд завршило је реконструкцију гараже „27. марта“, која је од данас на располагању корисницима у пуном капацитету од 193 паркинг места. Гаража, која се налази у истоименој улици, комплетно је реновирана и уређен је кров гараже. Обновљену гаражу обишли су заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

ЈКП „Паркинг сервис“ је пре пет месеци почело велику реконструкцију гараже „27. марта“. У гаражи намењеној станарима овог дела града, која се простире на два нивоа, комплетно је уређено свих 5.150 m² простора. Обимни радови су обухватили санацију конструкције гараже, која је пропала због вишегодишњег прокишњавања. Уведен је нови систем сливника, као и противпожарне инсталације, а замењена је и хидрантска мрежа. Подови су заштићени од влаге, окречени зидови и саниран улаз у гаражу.

Радови у гаражи „27. марта“ извођени су фазно, по нивоима, како гаража не би била комплетно затворена за кориснике. У првој фази је уређен доњи ниво гараже и одмах су за паркирање отворена 84 паркинг обновљена места, док је друга фаза радова на горњем нивоу управо завршена и сада је омогућено паркирање на још 88 новоуређених паркинг места за возила и 21 паркинг месту за моторе.

На крову гараже поправљена су оштећења настала прокишњавањем и саниране пукотине у дужини од 100 m. Урађена је комплетна нова хидроизолација крова, како би се спречило прокишњавање, које је и довело до великих оштећења конструктивних елемената гараже.

У склопу непрестаног подизања квалитета услуга у објектима којима управља, „Паркинг сервис“ је у гаражи „27. марта“ увео штедљиво ЛЕД осветљење са сензорима покрета, као и систем видео надзора, који додатно доприноси безбедности возила. Степенишни простор је сређен и постављен је аутомат за приступ пешака и нови интерфони.

Подсећамо да је „Паркинг сервис“ 2017. године започео уређење свих станарских гаража којим управља. До сада је обновљено 20 гаража у којима је корисницима сада на располагању 1.314 новоуређених паркинг места за аутомобиле и 214 паркинг места за моторе на 35.600 квадрата. Осим тога за станаре је отворена још једна гаража у Гандијевој улици са 32 паркинг места.