Отворено паркиралиште код ВМА

27.12.2011.

Реконструисано паркиралиште код Војномедицинске академије у Црнотравској улици данас је пуштено у рад. Изведеним радовима, уместо 310, паркиралиште сада има 874 места. За кориснике услуга ВМА обезбеђено је 761 место, а за запослене у овој установи 113. Особама са инвалидитетом на располагању је 20 паркинг места 600

Новинарима, који су дошли на отварање паркиралишта, обратили су се начелник ВМА генерал професор др Маријан Новаковић и генерални директор ЈКП "Паркинг сервис" Бобан Ковачевић.

- Капацитети паркиралишта су овом реконструкцијом скоро утростучени. Цена паркирања биће 45 динара по започетом сату, док се првих пола сата неће наплаћивати. Обезбеђено је 20 места за особе са инвалидитетом, за које ће паркирање бити бесплатно осам часова.

Овим је остварена велика добит и за град и за људе који ће можда једном доћи на ВМА. Такође, ово је пример добре сарадње две државне институције, која ће решити проблем паркирања код ВМА и допринети успостављању комуналног реда у целом крају.

Ове године је отворено око 1.500 паркинг места у Београду, што у години која је кризна, представља велики успех. Почетком наредне године отворићемо паркиралиште у Улици Војводе Добрњца, које ће располагати са 270 паркинг места. - додао је Ковачевић.

Начелник ВМА генерал Маријан Новаковић изјавио је, приликом отварања паркиралишта, да ће нови паркинг пружити боље услуге и запосленима и корисницима услуга те установе.

- Овим ће бити решен проблем уредног паркирања. Људи више неће морати да чекају, траже слободна места, да се паркирају по трави и околним улицама и тиме блокирај саобраћај, а допринеће и безбедности возила и запослених и пацијената - рекао је генерал Новаковић.

Пре него што је реконструисан, паркинг је имао само један улаз и један излаз. Сада у Црнотравској улици постоје три улаза на паркиралиште, као и три излаза на Улицу краљице Ане. Део паркиралишта, резервисан за запослене у ВМА, има посебан улаз и излаз.

Сви улази на паркинг опремљени су савременом аутоматском контролом наплате, а плаћање се врши пре преузимања возила.

Иницијативу за проширење паркиралишта покренули су Министарство одбране, Управа ВМА, Град Београд и ЈКП "Паркинг сервис".