„Озелењавање" око паркинг објеката

07.09.2011.

На основу уговора о сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд" другу годину за редом ЈКП „Паркинг сервис" води рачуна о зеленим површинама у близини својих паркинг објеката. Током прошле године, у склопу хитних интервенција, поткресивана су, сечена или уклањана стабла склона паду. То су, пре свега, била стабла која су угрожавала паркинг објекте о којима ЈКП „Паркинг сервис" води рачуна, а такође и стабла која би својим падом угрозила и запослене који раде на тим објектима, али и пролазнике и кориснике гаража „Пожаревачка" и „Милешевска" и паркиралишта „Политика", „ЕЊУБ", „Нови Београд" и комплекса Међународног теретног терминала у Блоку 53. Сва стабла сечена су уз сагласност и по решењу Градске комисије за сечу стабала.

Задовољни досадашњом сарадњом са ЈКП „Зеленило Београд" наставили смо је и ове године, али у правцу оплемењивања простора у близини гаража.

До сада су "дотеране" гараже „Обилићев венац" и „Милешевска". Стручне службе ЈКП „Зеленило Београд" помогле су нам у одабиру садног материјала, па су поштујући њихов предлог сађене вишегодишње зимзелене биљке. Такође се водило рачуна да посађене саднице не заклањају улазе, односно излазе, па су одабиране патуљасте врсте.

Морамо да напоменемо да су колеге из „Зеленила" биле здужене за одабир и садњу, а да су радници ЈКП „Паркинг сервис" преузели даљу бригу заливања и одржавања зеленила.

Задовољни што смо са ограниченим средствима постигли позитивне ефекте, планирамо да у наредној години наставимо са „озелењавањем", али и да додамо цветне аранжмане.