Плаћање паркирања власника нових регистарских ознака

11.01.2011.

Власници нових регистарских таблица које имају латинична слова ш, ч, ћ, ж и ђ без тешкоћа могу смс поруком платити паркирање, изјавио је за Беоинфо директор Сектора паркинг контроле ЈКП „Паркинг сервис" Раденко Вуковић.

- Власници регистарских таблица које садрже латинична слова ђ, ш, ч, ћ или ж паркирање могу платити СМС-ом, а повратну поруку оператера добиће са знацима који одговарају тим словима. Тако ће уместо ђ, добити д, уместо ш - с, уместо ч - ц, уместо ћ - ц, а уместо ж - з - прецизирао је Вуковић.

Према његовим речима, у року од десетак дана са оператерима у Србији ће бити решен тај проблем, па ће кориснику порука бити враћена оним словима која је и навео.

- Ми не можемо натерати људе да купе нове телефоне који имају те латиничне карактере. Они чије тастатуре немају карактере ш, ч, ћ, ж и ђ, добиће упутства на који начин би требало унети слова. На пример, уместо слова ш унеће сл или слично - објаснио је Вуковић.

Он је казао да од 1. јануара, када су уведене нове таблице, контролори „Паркинг сервиса" проверавају плаћање паркирања, да не би дошло до грешке и казни ономе ко је ту услугу већ платио.

Како је навео, раније су постојале четири ознаке са латиничним словима ш и ч, и то ознаке за Шабац, Чачак, Вршац и Крушевац, али није било забуне. Тада је корисник у поруци могао навести ЧА или ЦА.