Повређен полицајац у Булевару војводе Бојовића

13.08.2014.

Дежурни полицајац који ради са радницима ЈКП „Паркинг сервис“ повређен је синоћ око 20.10 часова на плацу „Паркинг сервиса“ у Булевару војводе Бојовића. Бахати возач Б.Т. стар 39 година стартовао је своје возило, које се налазило на плацу испод Калемегдана, поломио је рампу, ударио возилом полицијског службеника и вукао га десет метара на хауби.

Андрија Чупковић, в.д. директор ЈКП „Паркинг сервис“ одмах је обишао место несреће, а потом и повређеног полицајца који је са лакшим повредама превезен Ургентни центар. Службеници Полицијске станице Стари град десет минута касније су ухапсили изгредника. Чупковић је синоћ на паркиралишту на Видин капији најоштрије осудио овакво бахато понашање појединаца и најавио да ће поднети кривичну пријаву против бахатог возача. „До сада нам се није десило да имамо овако страшан инцидент, да колима ударе човека због паркинг прекршаја. Овакав инцидент не сме више никада да се понови. Ипак, енергичном акцијом МУПа, полиција је само 10 минута касније привела изгредника. Овакво насилничко понашање према службеницима МУП-а и радницима „Паркинг сервиса“ који само обављају свој посао је недопустиво“ – рекао је Чупковић.

По налогу саобраћајне полиције, возило Б.Т. превезено је дизалицом на плац „Паркинг сервиса“ јер је било паркирано на пешачком прелазу у Будимској улици бр. 11. Поменути возач дошао је на плац, одбио да плати казну, стартовао возило, пробио рампу, аутомобилом ударио полицијског службеника и вукао га десет метара на хауби. „Материјална штета је небитна у овом случају, пошто је био угрожен нечији живот. Драго ми је да полицајац није теже повређен“ – нагласио је Чупковић након посете полицајца у Ургентном центру.

„Паркинг сервис“ ће у сарадњи са полицијом и правосудним органима утицати да се најстроже казне они који искаљују бес над службеницима и радницима чиме спутавају одржавање комуналног реда у Београду.