Приведен насилник који је палицом поломио рампу „Паркинг сервиса"

28.08.2014.

Возач мерцедеса је данас у 13.00 часова уз претњу бејзбол палицом поломио рампу ЈКП „Паркинг сервис" на паркиралишту на Видин капији.

Возачу луксузног мерцедеса (ц класе) саобраћајни полицајац јутрос је издао налог за непрописно паркирање возила на тротоару на Гундулићевом венцу и потом је по налогу полиције пренет на плац „Паркинг сервиса". Бахати возач је око 13 часова дошао да преузме аутомобил и негодујући што мора да плати цену преноса, тражио од радника да му подигну рампу. Када су они то одбили, насилник је упалио аутомобил, довезао се до рампе и сам покушао да је подигне, па су га радници упозорили да су позвали патролу полиције Старог града. У том тренутку, возач је извадио бејзбол палицу и кренуо да њоме ломи рампу. Полиција је убрзо стигла и привела га.

Андрија Чупковић в.д. директора „Паркинг сервиса" захвалио се полицији, која је реаговала по хитном поступку, а насилник који је бејзбол палицом покушавао да поломи рампу одмах приведен.

„Насилничко понашање појединаца који се непрописно паркирају, а искаљују бес над имовином града Београда и комуналних предузећа биће најстроже кажњено. Да наши радници и имовина могу да буду заштићени од изгредника, доказује не само ово хапшење, већ и привођење возача, који је пре неколико дана пиштољем претио нашем контролору. Од овог посла многи Београђани хране своје породице и нећемо дозволити да буду мете бахатих појединаца који не желе да поштују комунални ред," рекао је Чупковић.

Иако га полиција гони по службеној дужности, против овог возача ће и ЈКП „Паркинг сервис" поднети пријаву због оштећења и уништења туђе ствари. Чупковић подсећа да полиција интензивно трага и за возачем италијанских регистарских таблица, који је прошле недеље побегао док су наши радници покушавали да поставе лисице на точкове његовог аутомобила.