Промене у режиму саобраћаја

10.09.2010.

Подручје на коме важи зонски систем паркирања од данас је проширено на део општине Палилула ограничен следећим улицама: Булеваром деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, Улицом 27. марта, Краљице Марије, Рузвелтовом и Цвијићевом. Овај део града припада зеленој (трећој) зони, а паркирање је дозвољено максимално три сата.

Осим увођења паркинг зоне, у улицама Војводе Добрњца, Руварчевој и Светозара Ћоровића промењен је режим саобраћаја и уведен једносмерни систем. Надлежни сматрају да ће на овај начин олакшати кретање свих учесника у саобраћају и убрзати проток саобраћаја кроз уске улице.

На конференцији за новинаре, уприличеној овим поводом, говорили су Данило Башић, председник општине Палилула, Драгољуб Ђаконовић, секретар за саобраћај и Бобан Ковачевић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“.

Зонским системом паркирања станари, правна лица и предузетници, који имају пријављено пребивалиште у овом делу општине Палилула, а поседују аутомобил на своје име или име фирме, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

Повлашћене карте се могу купити у просторијама ЈКП „Паркинг сервис" у Улици Старине Новака 22, радним данима од 07 до 21 час и суботом од 07 до 14 часова. За куповину повлашћене карте потребно је приложити фотокопију личне карте и саобраћајне дозволе. Цена повлашћене карте износи 457,00 динара на месечном нивоу.

У зеленој зони цена паркирања по започетом сату износи 31,00 динар. Првих десет дана од увођења паркинг зоне биће пробни период и паркинг контролори неће кажњавати кориснике, већ ће тај период бити искоришћен за обавештавање и упознавање корисника са новим системом паркирања.

Зонски систем паркирања допринеће смањењу саобраћајних проблема и већој безбедности пешака. Увођење зонског паркирања у делу општине Палилула омогућиће станарима тог дела општине лакше налажење паркинг места.