Проширење зелене зоне на Палилули

31.08.2010.

Зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата биће уведен 10. септембра 2010. године на делу општине Палилула, који је ограничен следећим улицама: Булеваром деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, Таковском, Улицом 27. марта, Краљице Марије, Рузвелтовом и Цвијићевом.

Тим поводом, у Месној заједници "Старина Новак", данас у 17 часова биће одржана трибина за становнике општине Палилула. На трибини о зонском систему паркирања са грађанима ће разговарати Данило Башић, председник општине Палилула, Бобан Ковачевић ,директор ЈКП "Паркинг сервис" и Новица Мићевић, из Секретаријата за саобраћај.

Станари, који имају пријављено пребивалиште у том делу општине Палилула, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

У зеленој зони цена паркирања по започетом сату износиће 31,00 динар. У првих десет дана од увођења паркинг зоне паркинг контролори неће кажњавати кориснике, већ ће тај период бити искоришћен за обавештавање и упознавање корисника са новим системом.

Последње проширење зонског система, пре четири месеца на општини Звездари, дало је позитивне резултате. Након завршене реконструкције Булевара краља Александра, на тој саобраћајници обележено је још 400 нових паркинг места у оквиру зонског система паркирања на Звездари.