Проширење зелене зоне на Звездари

22.04.2010.

ЈКП „Паркинг сервис'' ће од понедељка, 26. априла, проширити трећу (зелену) паркинг зону, са временским ограничењем од три сата, у делу општине Звездара, који је ограничен улицама Булеваром краља Александра, Рузвелтовом, Димитрија Туцовића и Батутовом.

Наплата и контрола паркирања обављаће се сваког радног дана од 07.00 до 21.00 час и суботом од 07.00 до 14.00 часова.

Право на повлашћену паркинг карту (ППК) имају станари, станари особе са инвалидитетом, као и правна лица и предузетници који имају седиште у улицама проширених зона за паркирање.

Власнику повлашћене карте за паркирање, омогућено је паркирање возила без временског ограничења на првом слободном паркинг месту, тј. неограничено, али у временском периоду за који је ППК издата.

Повлашћене карте за паркирање (ППК) могу се купити у Служби паркинг контроле у Ул. Старине Новака бр. 22, радним даном од 07.00 до 21.00 часа и суботом од 07.00 до 14.00 часова. За куповину повлашћене паркинг карте потребно је дати на увид личну карту и саобраћајну дозволу, у којима треба да буде иста адреса. Особама са инвалидитетом издаје се бесплатна ППК, уз доношење на увид потврде Секретаријата за социјалну и дечју заштиту и борачку управу, саобраћајне дозволе и личне карте.

Цена месечне повлашћене паркинг карте за станаре износи 457 динара, док је за станаре особе са инвалидитетом она бесплатна. Правна лица и предузетници за ППК треба месечно да издвоје 3.285 динара.

Сви заинтересовани додатне информације могу да добију путем телефона Инфо медиа центра „Паркинг сервис", 303-5-400, или лично у Служби паркинг контроле Ул. Старине Новака бр. 22.

Иницијативу за зонирање покренула је општина Звездара, на основу анкете у којој су грађани подржали увођење зона у циљу лакшег налажење паркинг места.