Прве електричне бицикле провозали представници седме силе

26.06.2012.

Паркирај и бициклирајДанас су представници медија имали прилику да први провозају електричне бицикле по Ади Циганлији. Е-бицикли су нова услуга ЈКП "Паркинг сервис" под називом ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ.

У оквиру пројекта "Зелени точкови", ЈКП "Паркинг сервис" увођењем електричних бицикала даје још један допринос у борби за очување животне средине и коришћење обновљивих извора енергије.

Упознавање новинара са е-бициклима уприличено је на паркиралишту на Ади Циганлији са Макишке стране, одакле и убудуће возачи могу приликом паркирања да преузму електрични бицикл.

Домаћин ове нестандардне конференције за новинаре био је директор ЈКП "Паркинг сервис" Бобан Ковачевић, уз присуство председника општине Чукарица Зорана Гајића и заменика директора ЈП "Ада Циганлија" Роберта Ђукића.

Услуга ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ омогућава сваком возачу, који користи услуге паркирања, да постане корисник нове картице, уз помоћ које по редовној цени паркирања може да преузме и користи електрични бицикл.

Паркирај и бициклирај

"Е-бицикл можете да возите као и класични - окретањем педала или да се ослоните на електромотор снаге 250W, како год желите. Главна идеја, из које је проистекла нова услуга нашег предузећа, била је заправо жеља да растеретимо град од великог броја аутомобила и утичемо на свест људи о заштити животне средине.Ако само један човек одлучи да користи овај систем, имаћемо један аутомобил мање на улицама града, и то је успех.

У ствари, пилот пројекат ПАРКИРАЈ И БИЦИКЛИРАЈ желимо да изнесемо заједно са Београђанима, да заједничким снагама овај систем успоставимо као уобичајен начин функционисања у граду" - истакао је директор ЈКП "Паркинг сервис" Бобан Ковачевић, објашњавајући предности коришћења електричног бицикла за све нас.

У наредном периоду очекује се увођење ове услуге и на друга паркиралишта, за почетак на објектима "Милан Гале Мушкатировић" (некадашњи "25. мај") и "Сава Центар".

Више фотографија са овог догађаја можете погледати овде .