Први ефекти проширења зона на Палилули

23.09.2010.

Десетог септембра део општине Палилула, ограничен улицама Булеваром деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, Улицом 27. марта, Краљице Марије, Рузвелтовом и Цвијићевом ,подведен је под зонски систем паркиарања. Овај део града припао је зеленој (трећој) зони.

На конференцији за новинаре, која је приређена том приликом, најављено је да ће овим потезом проблем налажења слободног места у овом делу града бити решен. Зонским системом паркирања станари, правна лица и предузетници, који имају пријављено пребивалиште у овом делу општине Палилула имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења. Сви остали суграђани, који долазе у овај део града, имају право да паркирају максимално три сата.

Ефекти зонског система већ су видљиви. Прошли смо у преподневним часовима овим делом града и забележили фотоапаратом стање на терену. У односу на период пре увођења зонског система аутомобили су уредније паркирани и мање их је паркирано на за то недозвољеним местима. С друге стране, на обележеним местима за паркирање има доста слободних места, тако да више није проблем пронаћи слободно паркинг место.