Разговори са потенцијалним инвеститорима

27.08.2014.

Представници ЈКП „Паркинг сервис" Београд, технички директор Владимир Богићевић и директор за правне, кадровске и комерцијалне послове Небојша Перић, отпутовали су данас у Праг, где ће, од 27. до 29. августа, учествовати на састанцима у оквиру Сусрета локалних лидера „Local Leaders Meeting" и Кинеском инвестиционом форуму "China Investment Forum" у организацији МУП-а Чешке Републике, Секретаријата за сарадњу Кине са државама Централне и Источне Еропе, као и Чешко-кинеске коморе за сарадњу.

Циљ учешћа Паркинг сервиса на овом форуму је успостављање контаката са потенцијалним инвеститорима и могућности за будућу сарадњу са њима на стратешким пројектима Предузећа из области паркирања, рекао је технички директор "Паркинг сервиса" Владимир Богићевић уочи поласка пут Прага.

"Идемо да разменимо искуства са колегама из региона Централне и Источне Европе, али и да привучемо потенцијалне инвеститоре. Разговараћемо о повољним начинима финансирања изградње подземних гаража у Београду. Град Београд недавно је са Европском банком за обнову и развој потписао споразум којим ће банка финансирати техничку помоћ, а касније и омогућити кредит за пројекте изградње четири подземне гараже кроз јавно-приватно партнерство. У наредној години биће објављен међународни тендер. Потом ће банка пружити дугорочни кредит приватном партнеру који буде изабран на међународном тендеру. После тога очекујемо да уђемо у приватно-јавно партнерство и да радови почну што пре," рекао је Богићевић.

Председник Организационог комитета Ј. Тврдник позвао је Националног координатора Републике Србије за сарадњу Кине и "China Investment Forum" да учествује на овим састанцима. Делегацију наше земље предводи Андреја Младеновић заменик градоначелника Београда, а на састанак „Local Leaders Meeting" позване су и све делегације из земаља Централне и Источне Европе, док су за за учешће на "China Investment Forum" пријављене и привредне делагације из сваке земље Централне и Источне Европе.