Такмичење на фаст парку „Ада Циганлија“

18.09.2011.

Поводом петогодишњице свога рада дневне новине „24 сата", у сарадњи са ЈКП „Паркинг сервис", организовали су такмичење у прецизном и брзом паркирању. Такмичарске екипе носиле су имена „Флојд" са капитеном Ајс Негрутином, „Лауда" са капитенима Иван и Иван (Земља Грува), Галебова (МТВ Адриа) екипа „Сена" и екипа „Шуми" на челу са Катарином Вучетић. Иако су преовладавали представници мушке популације, ипак су громогласније поздрављене три девојке, од којих је једна возила са запажено високим потпетицама, доказавши да су и жене добри возачи.

Задатак, који је требало испунити, био је да се у простору од 30x30 метара, у најкраћем времену у оба смера обиђу три чуња и потом упаркира возило у импровизовану гаражу. Просечно време било је нешто више од двадесет секунди, а представник првопласиране екипе „Сена" забележио је рекордних 19,19 секунди.

Победници су, свако понаособ, добили карте за бесплатно паркирање у гаражама вредности од по 5.000 динара, а ЈКП „Паркинг сервис" наградио је и другопласиране са по 3.000 динара, док су трећепласиране "окитили" са по хиљаду динара. Такмичаре је, у сваком смислу, прозивао Милош Максимовић, водитељ јутарњег програма Радиа Б92, а за музику био је задужен познати ДЈ Муња.