У борби против амброзије

22.09.2010.

Трећу годину за редом град Београд се бори против амброзије. Скупштина града наставља да финансира сузбијање и уништавање амброзије на целој својој територији. Амброзије најмање има у центру града,а према периферији све више – нарочито у Земуну, Новом Београду, на Палилули.

ЈКП „Паркинг сервис" се и овога пута придружио акцији. За разлику од прве - пролећне фазе, када се ова биљка чупала из корена, у овој фази се само коси. Радници нашег Предузећа, заједно са колегама из ЈКП „Зеленило Београд", су у Блоку 53 на Новом Београду, 18. и 19. септембра, покосили површину од око 1,4 хектара под амброзијом.

На јесен ће сејањем детелине почети трећа фаза сузбијања амброзије. У питању је пилот-пројекат општине Нови Београд, а циљ је да се на местима на којима је почупана и покошена амброзија посади детелина, која ће сузбити поновни раст амброзије.

Извештаји Скупштине града од прошле године говоре да су постигнути више него добри резултати, тако да је ове године борба против амброзије много једноставнија и ефикаснија.