Зелена зона и у Блоку 43 на Новом Београду

21.10.2024.

На основу Решења Секретаријата за саобраћај о изменама и допунама Решења о општим паркиралиштима, од понедељка, 4. новембра 2024. године, зонским системом паркирања биће обухваћен и Блок 43 на Новом Београду. Возачи се о томе обавештавају путем флајера, које ће контролори „Паркинг сервиса“ делити наредне две недеље.

На простору оивиченом улицама Милутина Миланковића и Антифашистичке борбе, у Блоку 43, примењиваће се правила паркирања у зеленој зони. Контрола и наплата паркирања на 227 обележених паркинг места обављаће се радним данима од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова. Паркирање ће бити временски ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања.

Возачи паркирање могу да плате путем апликације „Паркинг сервис“, слањем СМС поруке или куповином електронске паркинг карте. Месечна повлашћена паркинг карта за станаре, који поседују аутомобил на своје име и имају пријављено пребивалиште у Блоку 43, кошта 500 динара. Станари месечну карту могу купити у пословницама Корисничког сервиса „Паркинг сервиса“, као и путем електронског шалтера www.eparking.rs.

„Паркинг сервис“ ће контролу наплате паркирања обележених паркинг места започети 4. новембра 2024. године, како би возачи имали довољно времена да се упознају са новим системом.