Плаћање по започетом сату

ПЛАЋАЊЕ СМС ПОРУКОМ - слањем поруке на кратки број одређен за зону у којој је возило паркирано:

ljubicasta-zona-box9114 – за пола сата у зони А
црвена-зона-боx9111 – за сат времена, односно пола сата продуженог паркирања, у зони 1 – црвена зона
зута-зона-боx9112 – за сат времена у зони 2 - жута зона
зелена-зона-боx9113 – за сат времена у зони 3 – зелена зона
плава-зона-боx9119 – за сат времена на општим паркиралиштима изван зонираног подручја – тзв. плавој зони
плава-зона-боx9118 – за дневно паркирање на појединим општим паркиралиштима изван зонираног подручја (тзв. плавој зони) у складу са вертикалном саобраћајном сигнализацијом

Поступак плаћања паркирања СМС поруком:

У поруку је потребно уписати регистарску ознаку идентично као на регистарској таблици возила, без размака и специјалних знакова (нпр. BG0123ŠČ, а не BG0123SC). Kорисници, чије регистарске ознаке возила садрже карактере Č, Ć, Ž, Š, Đ, мобилне телефоне морају да подесе тако да омогуће унос ових карактера (опцијa „UTF8″ односно „UNICODE”), јер се сви опциони карактери као нпр. коришћење карактера D или DJ уместо Đ сматрају неважећим.

Могуће је послати две или три поруке одједном, уколико је временским ограничењима тако предвиђено. При продужавању плаћања корисник може као одговор на поруку о примљеном захтеву за паркинг СМС-ом, да пошаље само звездицу (*).

Продужено време паркирања корисник може да плати тек 5 минута пред истек временског ограничења зоне, по добијању информације о истеку максималног дозвољеног времена паркирања.

ПЛАЋАЊЕ ПУТЕМ АПЛИКАЦИЈЕ ЗА ПАРКИРАЊЕ – Апликација аутоматски препознаје зону у којој је возило паркирано и нуди различите могућности плаћања – СМС поруком, платном картицом и средствима из депозита на апликацији

ПЛАЋАЊЕ ЕЛЕКТРОНСКОМ ПАРКИНГ КАРТОМ – куповином е-Паркинг карте на трафикама или код паркинг контролора

е-Дневна паркинг карта

Кориснику који није унапред платио услугу паркирања (нема паркинг карту), као и кориснику коме је истекло ограничено (продужено) време паркирања издаје се електронска дневна паркинг карта (еДПК).

еДПК важи од момента издавања до истог времена у првом следећем дану у коме се врши наплата паркирања. еДПК важи само у зони за коју је издата.

Прочитајте више на издвојеној страници:
е-Дневна паркинг карта