Обавештење о проширењу паркинг зона на Палилули и Звездари

30.05.2019.

Решењем Секретаријата за саобраћај, од суботе, 01. јуна 2019. године, започиње примена зонског система паркирања у још једном делу општине Палилула, као и на општини Звездара. У тим деловима града биће уведена зелена зона.

Радници ЈКП „Паркинг сервис“, првих дана примене зонског система, информисаће грађане о проширењу зелене зоне путем флајера и обавештења. У овој зони, максимално дозвољено време паркирања износи 180 минута, а контрола и наплата паркирања обавља се сваког радног дана од 07 до 21 час и суботом од 07 до 14 часова.

[gallery link="file" columns="2" ids="41470,41471"]

Нова зелена зона на Палилули обухвата део града оивичен улицама: Поенкареова (од Цвијићеве до Драгослава Срејовића), Драгослава Срејовића (од Поенкареове до Мије Ковачевића), Мије Ковачевића и Рузвелтова (десна страна од Драгослава Срејовића до Цвијићеве) и Цвијићева.

У делу општине Звездара, новоформирани део зелене зоне оивичен je улицама: Рузвелтова и Мије Ковачевића (десна страна од Димитрија Туцовића до Драгослава Срејовића), Северни булевар, Вељка Дугошевића (од Северног булевара до Светог Николе), Светог Николе (од Вељка Дугошевића до Варовничке), Варовничка (од Светог Николе до Димитрија Туцовића) и Димитрија Туцовића (од Варовничке до Рузвелтове).

Паркирање у зонираном подручју плаћа се слањем СМС поруке или куповином паркинг карте на трафици, на шалтеру поште или код контролора. Један сат паркирања у зеленој зони могуће је платити СМС поруком послатом на број 9113.

Станари, који имају пријављено пребивалиште у поменутим улицама општина Палилула и Звездара, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења. Власницима повлашћене карте за паркирање, станарима, као и правним лицима и предузетницима, који имају седиште у улицама новоформираног зонског система, омогућено је паркирање возила без временског ограничења на првом слободном паркинг месту.

Од суботе, 01. јуна 2019. године, повлашћену паркинг карту станари и правна лица могу купити у пословницама Корисничког сервиса (Таковска 31, Краљице Марије 7 и Милешевска 51) и путем портала eППК. Цена месечне повлашћене паркинг карте за станаре износи 457 динара, док је за кориснике инвалидске паркинг карте она бесплатна.